Noutati

Total Technologies® te ajută să alegi o imprimantă de etichete pentru afacerea ta

Total Technologies® te ajută să alegi o imprimantă de etichete pentru afacerea ta

Există multe tipuri de imprimante pe piață, fiecare cu caracteristici diferite, dar cu același scop. Cu toate acestea, acest scop tinde să deruteze oamenii, motiv pentru care marea majoritate decide să cumpere imprimante de mare capacitate pentru uz casnic. După cum se poate intui, o persoană care nu are afaceri comerciale nu ar trebui să facă o investiție în imprimante pentru etichete. Acestea din urmă sunt soluții de automatizare a diferitelor procese de business, din categorii precum: retail, curierat, logistică, sănătate, transport, producție, distribuție, administrație publică sau evenimente.

Companiile vor avea întotdeauna nevoie de un sistem de imprimare a documentelor pentru a păstra o evidență fizică a activităților lor. Dar, unele dintre aceste locații tind să aibă nevoie de o imprimantă cu caracteristici unice pentru a-și îndeplini funcția. Este vorba de imprimantele de etichete. Aceste imprimante, după cum indică numele lor, imprimă etichete cu coduri de bare pentru uz profesional. Diversitatea acestor etichete este mare, de la logo-uri, cărți de vizită, etichete pentru produse, etc. De remarcat faptul că au un element deosebit de aparte, și anume că sunt autoadezive, oferind astfel un mai mare confort în folosire.

Fie că aveți un magazin online, fie că vă dedicați producției, vânzării sau distribuției de produse, toate acestea trebuie identificate printr-un cod de bare. Acest lucru vă va permite să accesați rapid caracteristicile produsului, precum și locația acestuia în depozit. Acest lucru accelerează considerabil logistica afacerii dumneavoastră. Achiziționarea unei imprimante care să vă permită să imprimați etichete pentru produsele dumneavoastră, în cele mai bune condiții posibile, este esențială pentru o mai bună gestionare a afacerii.

În funcție de utilizarea imprimantei, de tipul de etichete pe care trebuie să le imprimați, precum și de condițiile locului în care urmează să fie amplasată imprimanta de etichete, alegerea va fi diferită. Astfel că, atunci când alegeți cea mai bună imprimantă etichete pentru afacerea dvs., ar trebui să țineți cont de cel puțin 4 aspecte:

Transfer termic sau direct? Dacă vreți ca etichetele să reziste în timp, pe hartie sau materiale sintetice, atunci ar trebui să optați pentru o imprimantă cu transfer termic. Totuși, dacă știți că este o imagine temporară și vreți să fie realizată pe un autocolant, recomandarea este să folosiți o imprimantă cu transfer direct, precum cele din categoría PC42D de la Honeywell. Acestea sunt imprimante desktop ideale pentru volum de lucru mediu, cât și redus. Sunt ușor de instalat și utilizat, flexibile și ajută la creșterea productivității.

Volumul de etichete de tipărit. De exemplu, dacă intenționați să imprimați mai puțin de 500 de etichete pe zi, o imprimantă desktop este mai bună. Cu toate acestea, dacă numărul ajunge la 1.500 etichete pe zi, cea mai bună alegere ar fi o imprimantă industrială light, de genul PD45 de la Honeywell. Dacă vorbim de volume care depășesc 4.000 de etichete pe zi, atunci ar trebui să optezi pentru o imprimantă industrială de mare capacitate, precum cele din seria Honeywell PM45.

Dimensiunea etichetei. În funcție de aceasta, întotdeauna se recomandă un anumit tip de imprimantă. Cu cât se potrivește mai mult cu măsurătorile de care aveți nevoie, cu atât vă va oferi rezultate mai bune.

Memorie. Deși nu vorbim de computer, imprimantele de etichete cu coduri de bare au și memorie flash sau RAM. Dacă imaginea pe care urmează să o imprimați este foarte mare, memoria RAM trebuie să fie proporțională.

Acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să investiți  într-o imprimantă de etichete.