Noutati

Soluțiile Universal Robots

Soluțiile Universal Robots

           În portofoliul companiei Total Technologies este, începând din 2022 și brandul Universal Robots (UR).

           Universal Robots este o companie daneză care domină piața roboților colaborativi la nivel mondial. Viziunea de la care a plecat compania a fost să facă tehnologia bazată pe roboți accesibilă tuturor, prin dezvoltarea unor roboți industriali flexibili, de dimensiuni mici, ușor și sigur de utilizat, la un preț rezonabil. De la lansarea primului robot colaborativ (cobot) in 2008, compania a înregistrat o crestere fulminantă.

        Universal Robots are sediul principal la Odense, în Danemarca, și multiple filiale și birouri regionale  (Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Cehia, Polonia, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Mexic). Având o cotă de piață de 50% la nivel global, la care au contribuit semnificativ  și cele 65 de patente pe care le deține, putem spune cu certitudine ca Universal Robots este compania care dictează trendurile pe segmentul de roboți colaborativi.

Coboții pot fi folositi pe extrem de multe linii de producție și logistică, aceștia  ajutând la eficientizarea tuturor tipurilor de procese  repetitive, din care amintim: ambalare, paletizare, lipire sau asamblare.. În consecință, datorită robotizării proceselor, companiile  reușesc să reducă costurile, să eficientizeze sarcinile, să crească productivitatea și să îmbunătățească calitatea serviciilor și experiența clienților. De asemenea, se observă reducerea dramatică a numărului accidentelor de muncă.

Un studiu realizat in 2016 de catre  MIT (Masachussetts Institute of Technology) împreună cu cei de la Financial Times arată că o colaborare om-robot este de 85% mai eficientă decât munca realizată doar de om sau doar de robot.

În prezent majoritatea coboților sunt folosiți în industriile auto, electronică si logistică, dar reprezentanții Universal Robots spun că văd un mare potențial de extindere a utilizării lor pe mult mai multe segmente de activitate.

Total Technologies se mândrește să aibă în portofoliu un brand atât de prestigios.  “Schimbările extrem de rapide și majore, cu care ne  confruntăm în ultimii ani, atât pe plan economic cât și social, constrâng industria tehnologică să fie mult mai deschisă, și să îmbrățișeze  cu entuziasm noile inovații. Robotica ia avânt și își face simțită prezența tot mai accentuat, iar utilizarea roboților industriali este o practică tot mai des întâlnită peste tot in lume. Astăzi, automatizarea muncii este un element indispensabil pentru lanțurile de aprovizionare avansate.  Noi credem că într-o perioada în care singura constantă e schimbarea, o afacere care tinde către un nivel maxim de performanță nu poate rămâne ancorată în trecut. Digitalizarea și implicit robotizarea sunt un must have în 2022” – a declarat Mihaela Iancu, Director de Dezvoltare la Total Technologies.

Pentru detalii suplimentare, consultanții nostri vă stau întotdeauna la dispoziție.    

Articol publicat de Daniela Popa