Noutati

RFID este viitorul

RFID este viitorul

Deși tehnologia RFID nu este tocmai nouă, încă nu sunt foarte numeroase companiile care au implemntat-o, principala cauză fiind costul ridicat. În ultimii ani tag-urile RFID s-au ieftinit substanțial, făcând din tehnologia RFID o soluție demnă de luat în seamă pentru o automatizare de succes.

Trăim într-un mediu de business dinamic în care zilnic apar noi modele de afaceri, prin urmare lanțurile de aprovizionare sunt nevoite să facă schimbări pentru a se adapta noilor cerințe iar ștacheta pentru așteptările clienților este mai sus ca niciodată.

Având în spate o expertiză de peste 30 de ani în colectarea de date mobile și soluții de identificare automată, experții noștrii consideră că în condițiile actuale tehnologia RFID poate fi un aliat puternic pentru companii.  

Două dintre avantajele cheie ale tehnologiei RFID sunt viteza și precizia. Dar nu se rezumă doar la acestea, RFID îmbunătățește vizibilitatea unui produs,începând de la producție până la lanțul de aprovizionare și atunci când produsul iese din depozit.

Tehnologia RFID poate fi utilizată în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare:

Fabrică:

Urmărirea începe la nivelul de producție, unde începe codificarea articolului cu etichete RFID. Datele sale sunt introduse în sistem. În timpul verificărilor calității articolelor, acestea sunt scanate din nou și, în sfârșit, ultima scanare are loc atunci când articolele sunt mutate în depozit.

Depozit

Etichetele RFID ale articolelor de la producător sunt scanate automat la docul de recepție. Reconcilierea instantanee se face cu listele de ordine de inventar.

Client/Magazin

Etichetele RFID permit urmărirea în timp real a articolelor în timpul procesului de expediere. O confirmare finală se face odată ce mărfurile au ajuns la destinație. Clienților li se oferă date în timp real despre disponibilitatea produselor în magazin.

Beneficiile RFID în managementul lanțului de aprovizionare:

Economie de timp

Munca intensivă în muncă în afaceri a fost eliminată de sistemul automat al tehnologiei RFID. Exemplele includ înregistrarea produselor primite și trimise.

Îmbunătățirea urmăririi activelor

Tehnologia RFID a permis companiilor să urmărească bunurile chiar de la mașini de birou, articole portabile și materiale de producție până la stivuitoare. Pierderea acestor elemente vitale a fost mult redusă în afaceri.

Controlul productiei

Eficiența este îmbunătățită și deșeurile sunt reduse prin identificarea componentelor sau articolelor individuale într-un sistem perfect pentru depozitare și fabricare personalizate.

Precizie crescută

Datele înregistrate manual au șanse mari de eroare umană. În tehnologia RFID, greșelile au fost reduse dacă nu sunt eliminate, în transcriere și duplicare în timpul colectării datelor.

Procese simplificate

Sistemele automate de picking și soluțiile vocale reduc timpul necesar procesării și livrării produselor către consumatori sau magazine.

Gestionarea eficientă a stocurilor

Sistemele RFID oferă fiabilitatea urmăririi produselor în stoc. Datele în timp real despre nivelurile de stoc sunt obținute prin integrarea RFID și a sistemelor de management al depozitelor.

Creșterea veniturilor

Gestionarea îmbunătățită a stocurilor a sporit eficiența și a creat un mediu de lucru sigur. Costul mărfurilor a fost redus, a îmbunătățit serviciul pentru clienți și a generat marje de profit mai bune pentru o afacere.

Trasabilitate

RFID vine în întâmpinarea cererilor crescute de vizibilitate și transparență din partea clienților. Astfel își pot urmări expedierea produselor lor de la depozite la magazin.

Total Technologies vă oferă soluția RFID de la DENSO WAVE EUROPE, un furnizor global de soluții RFID și Auto-ID de înaltă calitate. Cititoarele RFID de la Denso impresionează, printre altele, prin viteza lor remarcabilă de citire. Deoarece Denso a dezvoltat o gamă largă de dispozitive RFID, întotdeauna vom găsi cea mai adecvată soluție pentru a satisface fiecare cerință a businessului dumneavoastră. 

Implementarea RFID poate fi flexibilă, deoarece lanțul de aprovizionare poate implementa soluția RFID în orice moment al procesului lor. Avantajul cheie al acestui concept este că atunci când distribuiți articole etichetate RFID în locații diferite, aceste articole nu trebuie să fie etichetate din nou și din nou. În schimb, pe parcurs este posibilă o interpretare precisă a datelor.

Industriile care pot beneficia din plin de o soluție RFID:

  • Retail

RFID ajută enorm retailerii, deoarece știu exact ce au și unde. Dacă articolul nu se află în magazinul A, ar putea fi în magazinul B, iar dacă infrastructura este suficient de bună, ei pot oferi ridicare imediată dintr-un magazin din apropiere sau alte servicii similare. Toate aceste servicii sunt facilitate de date impecabile care pot proveni de la RFID.

Retailerii  care își etichetează produsele cu RFID pot ajunge la o acuratețe a stocurilor de până la 99% fără numărarea manuală a stocurilor. Upgrade-ul gestiunii stocurilor nu este esențial doar pentru companii, care-si pot îmbunățății calitatea serviciilor și astfel, pot crește dramatic veniturile, dar și pentru clienți care au parte de un grad de satisfacție substanțial imbunătățit.

  • Supply chain

Un alt domeniu în care tehnologia RFID și-a dovedit eficiența, aducând rezultate extraordinare, este gestionarea lanțurilor de aprovizionare. Cu ajutorul acestei tehnologii golurile de informații sunt eliminate complet. În plus, combinarea unui sistem RFID cu sistemul de automatizare va fi, de asemenea, benefică pentru reducerea furturilor, prevenirea daunelor, și a pierderilor. Prin urmare, rezultatul final va fi eficientizarea masivă a costurilor.

  • Logistică

Aplicații și utilizări RFID în depozit - atunci când identifică, urmărește și gestionează produsul fără erori în fiecare fază logistică, etichetele RFID facilitează această activitate, deoarece depozitele cer din ce în ce mai mult eficiență și agilitate. Acest sistem oferă depozitului posibilități infinite. Pe lângă controlul mărfurilor, pot fi controlate și alte procese, cum ar fi intrarea camioanelor, echipamentele de manipulare etc.

  • Producție

În domeniul producției, o căutare comună a eficienței își găsește un aliat puternic în RFID. Proiectat pentru precizie, facilitează urmărirea produselor de-a lungul ciclurilor de viață, permite analiza logistică bazată pe date și optimizează fluxurile de producție.

  • Urmărirea activelor

Urmărirea diferitelor active în companii mari, cum ar fi spitale sau birourile marilor corporații, este o sarcină dificilă. Tehnologia RFID poate fi utilizată pentru a urmări activele imobile, cum ar fi scaunele cu rotile, paturile și suporturile de depozitare, precum și activele aflate în mișcare, cum ar fi laptopurile, telefoanele mobile sau vehiculele. În mod similar, urmărirea locației exacte a activelor care se află în mișcare continuă în depozite (cum ar fi stivuitoarele și transpaleții) este o sarcină maim ult decât dificilă. Folosind tehnologia RFID se poate urmării locația exactă a instrumentelor și echipamentelor, ceea ce crește rentabilitatea investiției

Suntem siguri că tehnologia RFID poate fi o piatră de temelie pusă la strategia de creștere, aliniindu-se perfect cu obiectivele oricărei companii care își dorește să rămână relevantă în 2024. De la reducerea costurilor de producție până la consolidarea relațiilor cu clienții și eficientizarea operațiunilor, o soluție RFID este, întradevăr cheia succesului.

Nu ezitați să ne contactați pentru a explora împreună componentele, avantajele și perspectivele de piață ale tehnologiei RFID.

Telefon +40 372 317 714 

E-mail info@bsys.totaltech.ro

Articol publicat de Daniela Popa