Noutati

9 avantaje pe care automatizarea le poate aduce afacerii dumneavoastră

9 avantaje pe care automatizarea le poate aduce afacerii dumneavoastră

Ce reprezintă automatizarea?

Automatizarea este procesul de adaptare al unei afaceri la era digitală și implică, în general, integrarea mașinilor și/sau computerelor într-un sistem autonom.  Automatizarea a revoluționat toate domeniile în care a fost introdusă și momentan nu prea mai există un aspect al vieții moderne în care să nu fi pătruns.

Pe fondul unei piețe din ce în ce mai competitive, companiile încearcă să implementeze inovatii tehnologice pentru a rămâne relevante, pentru a-și spori productivitatea și eficiența și pentru a crește marjele de profit. Automatizarea a luat cu asalt mediul business datorită capacității sale de a provoca transformări substanțiale în modul în care funcționează întreprinderile prin îmbunătățirea fluxurilor de lucru interne.

Automatizarea este vitală pentru companiile care își doresc să crească, mai ales în această perioadă în care a fi competitiv implică adaptarea rapidă la schimbare.

Iată câteva dintre avantajele pe care automatizarea le poate aduce businessului dumneavoastră:

  1. Creșterea productivității

 Orice proprietar de afacere își dorește să economisească resurse, mai cu seamă pe cele mai importante, timpul  și banii. Procesele de lucru manuale sunt intrinsec mai lente decât activitățile și procesele automatizate, deoarece acestea sunt efectuate pe rând. Întârzierile de procesare manuală, fluxurile de lucru ineficiente și nu în ultimul rând, erorile umane, nu mai pot fi ignorate, deoarece costă business-urile mii de euro pe an.  Atunci când procesul de lucru este manual există o șansă mult mai mare ca resursele să fie irosite. Foarte multe companii au realizat importanța automatizarii simțind pe propria piele cum, prin intermediul automatizării au realizat o utilizare mult mai eficientă și mai rentabilă a resurselor de bază.

  1. Mai puține erori umane

Atunci când operațiunile sunt automatizate, probabilitatea de eroare umană scade considerabil. Când vine vorba de a efectua sarcini, oamenii sunt mult mai predispuși la erori decât mașinile. Mașinile/computerele pot îndeplini cu precizie sarcini, în mod repetat, fără a fi nevoie pauze. Pot lucra în medii considerate periculoase pentru oameni, spre exemplu la temperaturi extreme și pot indeplini sarcini cu risc ridicat pentru oameni. Tocmai din acest motiv e indicat să atribuim sarcinile greu de realizat fizic mașinilor, în timp ce noi oamenii ne putem focusa atenția pe activități mai productive. Companiile care au îmbrățișat automatizarea au reușit să-și facă angajații mai productivi și mai eficienți.

  1. Securitate îmbunătățită

În cazul în care compania dumneavoastră utilizează în continuare hârtie fizică pentru ținerea evidenței, este posibil să nu vă dați seama de riscul de securitate pe care îl reprezintă acest lucru pentru afacerea dumneavoastră. Documentele pe suport de hârtie sunt mult mai vulnerabile la a fi furate sau corupte, precum și la a fi distruse într-o inundație, un incendiu sau alte evenimente neprevăzute. Automatizarea proceselor permite măsuri de securitate suplimentare, care vă protejează cele mai confidențiale informații. Acum puteți să stocați conținut digital și să vă protejați datele utilizând mai multe layere de securitate.

  1.   Economii semnificative de costuri

Fiecare companie are ca principal obiectiv reducerea costurilor generale și, din fericire, există o serie de câștiguri financiare de care să vă bucurați odată ce treceți la automatizare. Atunci când procesele de afaceri sunt controlate manual, există o șansă mult mai mare ca resursele să fie irosite. Dar, odată cu eficiența automatizării proceselor de lucru, costurile se reduc considerabil (ceea ce are un impact pozitiv și asupra marjelor de profit).  Cu alte cuvinte, automatizarea utilizează resursele de bază în modul cel mai optim și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

  1. O mai bună luare a deciziilor

Managerii se lovesc constant de provocarea luării deciziilor, dar procesul decizional poate fi și el îmbunătățit.  Managementul informațiilor și automatizarea se îmbină perfect; pe măsură ce informația este analizată, aceasta se transformă în cunoaștere, iar cunoașterea duce la decizii mai bune.

  1.  O mai bună colaborare între angajați

La momentul actual, cele mai productive afaceri sunt cele care au pornit pe drumul către automatizare, simplificându-și astfel sarcinile zilnice și promovând o mai bună colaborare între departamente. Un alt beneficiu minunat al automatizării proceselor de afaceri este că puteți actualiza întreaga echipă cu privire la aspectele relevante, ceea ce face colaborarea dintre angajați mult mai ușoară și mai organizată. Mai mult decât atât, automatizările atenuează frustrările comune și eliberează timp pentru interacțiuni interpersonale și generarea de idei.

  1. Personal cu moral ridicat

Moralul ridicat al echipei este un avantaj al automatizării, de multe ori trecut cu vederea, deși influența sa poate fi destul de mare. Automatizarea elimină erodarea fizică și monotonia din ziua de lucru și oferă un mediu de lucru plăcut, dar mai ales"fără fricțiuni", în cadrul căruia membrii echipei  se simt mai eficienți în rolurile lor. În mod similar, prin intermediul automatizării aprobările se întâmplă mai repede, astfel încât personalul nu este deloc lăsat aștepte atunci când are o cerere.

  1. Transparența afacerii

 Un Software de automatizare poate fi cea mai indicată optiune pentru a o vizibilitate crescută în procesele de lucru ale afacerii dumneavoastră, prin tablouri de bord personalizabile. De exemplu, puteți urmării cu ușurință o serie de indicatori de performanță (KPI) pentru procesele curente sau continue, oferindu-vă un sentiment mai bun al performanței afacerii și de asemenea, puteți observa ce departamente mai au nevoie de îmbunătățiri. Atunci când toată echipa dumneavoastră are acces la acest nivel de transparență, efectul  pozitiv nu va întârzia să apară; angajații pot rămâne informați cu privire la sarcinile lor individuale (sau colective) și pot avea mai multă responsabilitate pentru progresul lor personal.

  1.    Agilitate crescută

Acum mai mult ca niciodată, companiile trebuie să rămână la curent cu mediul digital într-un ritm rapid. Acestea trebuie să fie în măsură să răspundă rapid la orice schimbare a pieței, situație de criză sau nouă oportunitate. Afacerile ar trebui să fie suficient de agile pentru a schimba rapid direcțiile și pentru a face acest lucru, ar trebui adoptate noi tehnici  în toate departamentele, iar atunci când procesele de afaceri sunt automatizate,  modificarea și adaptarea la schimbări se poate face într-un ritm relativ rapid.

Automatizarea poate fi o adevarată provocare pentru orice companie. Este nevoie de mult timp și resurse. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, și unul dintre cele mai satisfăcătoare procese pentru orice companie, deoarece aduce oportunități de inovare și creștere.

Dacă doriți să vă automatizați afacerea acum este momentul oportun, companiile îmbrățișează automatizarea în număr mai mare ca niciodată. Cu toate acestea, drumul spre modernizare  și automatizare trebuie planificat cu mare atenție, iar utilizarea noilor tehnologii trebuie analizată cu atenție.

“Înțelegerea a ceea ce înseamnă automatizare pentru compania dumneavoastră – indiferent dacă sunteți o instituție de producție, curierat, tansporturi, agricolă, farmaceutică sau un depozit – este vitală! Fie că vorbim de analiza datelor, de automatizare fluxurilor de lucru, sau de software de asset management - toate acestea vă pot duce afacerea la nivelul următor. Este o cultură a progresului. Principalul beneficiar al automatizării este clientul, cu el incepe și se termină totul.” a declarat Mihaela Iancu, director de dezvoltare Total Technologies.

Total Technologies dispune de soluții integrate de automatizare pentru compania dumneavoastră. Apelați la specialiștii noștri pentru o analiză a businessului și veți primi și propunerea de automatizare personalizată.

Articol publicat de Daniela Popa