Noutati

Colaborarea om-robot, sinergia câstigătoare în 2024

Colaborarea om-robot, sinergia câstigătoare în 2024

Pentru 2024 Total Technologies își propune dezvoltarea diviziei de soluții robotice.

Anul acesta anticipăm să vedem un mare pas înainte în colaborarea dintre oameni și roboți. Utilizarea soluțiilor robotizate creează o nouă eră de eficiență și inovație pentru companii. Integrarea roboților în producție sau în fluxurile de operațiuni nu mai este doar o tendință - este o schimbare semnificativă care transformă dramatic modul în care companiile produc bunuri și furnizează servicii.

În ultimii ani roboții au cunoscut progrese semnificative odată cu integrarea Inteligenței Artificiale (AI) avansate. Această evoluție depășește cu mult automatizarea de bază, conferind roboților abilități îmbunătățite în luarea deciziilor și adaptabilitate în medii de lucru dinamice. Astăzi, robotii sunt proiectați să opereze fără probleme alături de oameni, beneficiind de funcții de siguranță îmbunătățite ce includ senzori avansați și algoritmi de învățare automată, asigurând astfel o interacțiune mai eficientă și mai sigură.

Totodată și apariția Industry 5.0 reprezintă un nou capitol în evoluția relației dintre oameni și tehnologie. Este o etapă ce urmărește să sprijine oamenii prin colaborarea cu roboții și mașinile inteligente, în nici un caz să-i înlocuiască. Comitetul Economic Social European (CESE) a sintetizat această evoluție ca fiind inevitabilă în contextul proliferării automatizării robotice. Recunoscând că Europa a rămas în urma Statelor Unite și Chinei la tehnologii avansate, organismul consultativ al Uniunii Europene (UE) a cerut accelerarea dezvoltării AI și a roboticii în regiune. „UE ar trebui să îmbrățișeze digitalizarea de dragul consumatorilor, producătorilor și angajaților deopotrivă”.

Adoptarea automatizării în fluxurile de lucru ale companiilor prin intermediul roboților aduce multiple beneficii. Acestea includ:

1. Eficiență crescută:

Roboții pot executa sarcini repetitive sau complexe mai rapid și fără erori, sporind astfel eficiența operațională.

2. Siguranță îmbunătățită:

Integrarea senzorilor avansați și a algoritmilor de învățare automată asigură interacțiuni mai sigure între roboți și oameni în aceleași medii de lucru.

3. Adaptabilitate la schimbare:

Roboții cu capacități AI avansate sunt mai flexibili și își pot adapta rapid comportamentul în medii în schimbare.

4. Rezolvarea deficitului de forță de muncă:

Într-o perioadă în care deficitul de forță de muncă devine o problemă majoră, în majoritatea companiile, indiferent de domeniul de activitate. roboții pot prelua sarcini cu grad sporit de dificultate sau repetitive, ajutând astfel la menținerea fluxului de producție.

5. Competitivitate consolidată:

Companiile devin mai competitive prin reducerea costurilor de producție și prin capacitatea de a livra produse sau servicii mai rapid și la standarde superioare.

 Astfel, dezvoltarea diviziei noastre de robotică pentru anul 2024 reflectă o necesitate strategică în contextual social actual, în continuă schimbare.

Total Technologies vă pune la dispoziție o gamă variată de soluții robotice de ultimă generație:

  • Roboti Autonomi Mobili - Quicktron  
  • Coboti (Roboti colaborativi cu braț) – Dobot, Aubo, Universal Robots, ABB
  • Soluții de paletizare – AROS, Universal Robots
  • Roboti de curățenie – Gausium
  • Roboti de delivery – Gausium, Keenon

Explorați aici oferta noastră completă de roboți Roboți colaborativi, industriali si de curatenie | Total Technologies Dacă doriți detalii suplimentare despre soluțiile noastre de robotică sau vă doriți să aflați cum vă puteți crește afacerea prin intermediul lor, apelați cu încredere la consulanții noștri, la telefon +40 372 317 714 sau pe adresa de e-mail info@bsys.totaltech.ro

Articol publicat de Daniela Popa