Știați că?

Libearty-Sanctuarul urșilor bruni folosește tehnologie Honeywell

Libearty-Sanctuarul urșilor bruni folosește tehnologie Honeywell

Deoarece urmează vacanța de Paște și pentru că Total Technologies este o companie atentă cu natura și mediul înconjurător, ne permitem să vă facem o sugestie. Mergeti să faceți un tur la LIBEARTY” – cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa, unde aveți ocazia sa vedeți urșii bruni în habitatul lor natural.

Povestea sanctuarului urșilor a început în 2005, când Asociația Milioane de Prieteni a semnat un parteneriat public-privat cu Primăria Municipiului Zărnești, prin care a primit o concesiune de 49 de ani pentru terenul necesar pentru construirea sanctuarului „LIBEARTY”.

WAP (World Animal Protection) s-a alăturat acestor eforturi în Proiectul „Save the Captive Bear” – cel mai mare proiect din Europa pentru salvarea, îngrijirea și bunăstarea ursului brun.

Peste 130 de urși au fost salvați de la viață de coșmar, abuzivă, în cuști minuscule, comparativ cu spațiul de care au nevoie aceste animale, fiind prizonieri în spatele gratiilor ruginite și cu ciment sub labe, în loc de iarbă. Până să ajungă la sanctuar, unii dintre ei nici măcar nu știau cum este să se cațăre într-un copac, să se ascundă de soare în zilele toride sau să se bucure de o baie intr-un lac. Mulți dintre ei au fost ținuți în cuști lângă restaurante, hoteluri, pensiuni, lângă cabane și benzinării, ca obiective turistice. Au fost și cazuri de „iubire incomensurabilă” a cuiva care, în loc să-i lase să trăiască în mediul lor natural, a preferat să-i țină după gratii.

Societatea a ajuns într-un punct în care tehnologia și viața oamenilor nu mai pot fi separate. Oamenii se bazează pe tehnologie pentru majoritatea activităților cotidiene. Și chiar și aici, la Libearty, într-un colț de natură cât se poate de salbatică, a patruns tehnologia. Accesul la tur se face pe baza ticketelor cu cod QR, care sunt scanate cu  EDA 51 de la Honeywell.